sunnuntai 16. helmikuuta 2014

ovet avoinna


Meillä oli perjantaina koulussa infotilaisuus ensi vuoden suuntautumista koskien. Liiketalouden opinnoissa on siis valittava ensimmäisen vuoden keväällä, mihin haluaa suuntautua toisena vuonna. Meillä Seamk:ssa vaihtoehtona ovat markkinointi ja myynti, taloushallinto ja yritystoiminnan kehittäminen. En ole ollut täysin varma missään vaiheessa, mihin itse suuntautuisin ja tilaisuus vain sekoitti pääni entisestään.


kuvat weheartit.com
Vahvimpana vaihtoehtona mulla on ollut taloushallinto koko tähän astisten opiskelujen aikana. Mulla on ollut pienestä tytöstä asti haave työskennellä pankissa ja vieläkin uskon sen olevan mun juttu. Luulen myös, että ei kovin hyviä mahdollisuuksia ole esimerkiksi markkinointiin ja myyntiin suuntautuneella päästä pankkitädiksi. Tiedän kuitenkin, että en halua 'aikuisena' olla kirjanpitäjä, johon nämä taloushallinnon opinnot ensisijaisesti tähtäävät tai siltä musta ainakin tuntuu. Toki kirjanpitäjillä olisi hyvin töitä tarjolla, joten voisihan sitäkin joskus kokeilla...ken tietää. Taloushallinto tuntuu myös vaikeimmalta suuntautumisvaihtoehdolta, joten siksi se vähän hirvittää. Toisaalta enhän mä jossakin pankissa välttämättä pärjäisi, jos en opinnoistakaan selviäisi.
Toisena varteenotettava vaihtoehtona tällä hetkellä tuo yritystoiminnan kehittäminen ja sieltä erityisesti henkilöstöhallinto. Yritystoiminnan kehittäminen jaetaan siis vielä kahteen eri osaan eli henkilöstöhallintoon ja toinen oli yrittäjyys tai joku sellainen. Yrityksen henkilöstöön liittyvät asiat ovat usein melko hankalia, ja siksi niihin täytyisi panostaa yllättävän paljon. Se on ehkä yksi syy, miksi henkilöstöhallinnon asiat kiinnostaa tai oikeestaan on alkanu vasta nyt ihan lähiaikoina kiinnostamaan.
Markkinointi ja myynti on ehkä hieman taka-alalla suuntautumisvaihtoehdoissani, vaikkakin monien tällä alalla työskentelevien työtehtävät ja -paikat on vaikuttanu kiinnostavilta. En kuitenkaan koe olevani niin luova ja idearikas, että olisin siinä työssä jotenkin erityinen. Tällä hetkellä Tupperwaressa työskentely on melko pitkälti markkinoimista ja myyntiä ja pidän siitä, mutta ehkä kuitenkin vain 'harrastuksena'.

Kaikissa tuntuu olevan niitä hyviä ja huonoja puoli, ettei osaa vielä päättää yhtään mitään. Onneksi tässä on vielä hetki aikaa miettiä ennen valintojen tekemistä. Nyt jätän nuo suuntautumismietinnät hetkeksi sivuun ja meen nukkumaan. Huomenna alkaa koulu vasta 9:50, joten saa nukkua melko pitkään...ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!