keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

laadukasta proteiinia

"Arvaatko, missä elintarvikkeissa on eniten proteiinia?" kuuluu kysymys iltalehden sivuilla. Nykyään ihmiset ovat todella tietoisia siitä, mitä heidän kuuluisi saada ravinnostaan. Terveelliset elämäntavat ovat tulleet yhä useamman suomalaisen elämään, ja sitä korostetaan kaikin puolin. Kuulun myös itsekin tähän ryhmään, joka on innostunut haalimaan tietoa siitä, mikä edistää terveyttä ja hyvää kuntoa. Jos siihen omilla valinnoillaan pystyy vaikuttamaan, niin mikäpäs siinä. Toki itselläni on erilaisia vaiheita, enkä ole vieläkään oppinut täysivaltaista elämäntapamuutosta, vaan sekaan mahtuu rasvat ja sokerit.

Takaisin mainitsemaani iltalehden uutiseen, jonka löydät täältä.

Uutisessa mainitaan juurikin siitä, kuinka ihmiset ovat lisänneet proteiinia sisältäviä tuotteita ruokavalioonsa yhä enemmän. Ihminen tarvitsee proteiinia yhden gramman painokiloa kohti päivässä, mutta tarve lisääntyy liikuntaa harrastavilla noin 1,5 - 2 grammaan. Uutisessa kerrotaan myös, että ihmiset mieltävät saavansa vain rahkasta proteiinia. Muita hyviä proteiinin lähteitä ovat kananmunan valkuaiset, kala, liha, pähkinät ja soijatuotteet. Paljon proteiinia löytyy myös teollisista valmisteista, kuten ateriankorvikkeista. THL:n listaamasta 800:sta elintarvikkeesta eniten proteiinia löytyy liivatteesta, 85.6 grammaa per 100 grammaa. Listan alkupäätä hallitsevat pääasiassa erilaiset ateriankorvikkeet. Uutisesta löytyy linkki kaikkien listattujen tuotteiden proteiinimääriin.

Laitan tähän näkyviin top 10 -listan tuotteista, joissa on eniten proteiinia 100 grammassa.


1. Liivate, 85.6 g
2. Valkuaisjauhe, elintarviketeollisuuden raaka-aine, 81.8 g
3. Soijaproteiini konsentraatti, 58 % proteiinia, 58.1 g
4. Makeanveden levä, spirulina, kuivattu, 57.5 g
5. Ateriankorvike, proteiinijuomajauhe, nutrishake, Gnld, 55.1 g
6. Ateriankorvike, proteiinipatukka, 54 % proteiinia, Maxim, 53.1 g
7. Soijarouhe, vaalea tai tumma, 49.2 g
8. Kananmunajauhe, elintarviketeollisuuden raaka-aine, 49.0 g
9. Ateriankorvike, proteiinijuomajauhe, Gnld, 49.0 g
10. Ateriankorvike, keittojauhe, tomaatti/texmex/thai, Easy Diet 47.0 g


Tämän postauksen idea lähtikin juuri tästä top 10 -listasta. Nimittäin sijalla 5 ja 9 komeilevat GNLD:n tuotteet, joihin itsekin olen juuri hiljattain tutustunut. Oli ilo huomata, että laadukkaat tuotteet olivat päässeet näin kärkeen eli siinä hyvä vaihtoehto korvata jokin ateria tai vaikkapa palautusjuomaksi treenin jälkeen. Minultahan niitä saa. ;) Aika hyvä mainospuhe vai mitä mieltä olet?

1 kommentti:

  1. Sulle löytyisi haaste mun blogista! :) http://lillinelamassa.blogspot.fi/2015/03/liebster-awards.html

    VastaaPoista

Kiitos palautteestasi!