maanantai 23. maaliskuuta 2015

Liebster Awards

Sain Lauralta blogista Write me a love song  Liebster Awards -haasteen, jonka ideana on vastata haasteen antajan 11 kysymykseen, jonka jälkeen itse haastaa seuraavat 11 bloggaajaa, joille keksii 11 kysymystä. Haaste on tarkoitus laittaa eteenpäin alle 1000 lukijan blogeille, jotta uusille ja pienemmille blogeille saataisiin lisää näkyvyyttä.

1. Miksi aloitit bloggaamisen?

Heti alkuun täytyy sanoa, että tähän en tiedä mitään tiettyä syytä. Silloin elettiin vuoden 2009 elokuuta ja aloitin viimeistä vuotta yläasteella. Muistan, että minulla oli silloin uusi pokkari, joten ehkä halusin kuvata enemmän. Olen myös kirjoittanut lähes aina jonkinlaista päiväkirjaa, joten ehkä kirjoittaminen tuntui luontevalta. Olin myös silloin lukenut muutamia blogeja aktiivisesti, joten halusin varmaan itsekin kokeilla bloggaamista. Vaikka olen pian jo kuusi vuotta blogia pitänyt, niin edelleen tämä on mukava harrastus, jota teen pääsääntöisesti itselleni (ja kirjoittelen satunnaisesti) ja tietenkin siinä sivussa ihmiset saavat sitä lukea, jos haluavat elämästäni jotakin tietää.

2. Mikä on paras asia bloggaamisessa?

Parasta on se, että saa kirjoittaa elämästään muistikirjaa, jota voi lukea kuvien kera aina silloin, kun siltä tuntuu. Toki en kirjoittele täällä kovinkaan henkilökohtaisia asioita, vaan enemmän jaan muistoja erilaisista tapahtumista elämässäni. Ja juuri se, että jokainen saa itse päättää, mitä asioita haluaa jakaa toisille ja toisaalta taas, että mistä asioista itse haluaa lukea, on mahtavaa tässä blogimaailmassa. Kun blogia kirjoittaa näin pienelle lukijakunnalle, niin tottakai jokainen kommentti saa aina piristymään ja merkitsee varmasti paljon enemmän kuin monien tuhansien lukijoiden bloggaajille, ja se on myös yksi innostava tekijä.

3. Mistä yleensä saat ideoita uusiin postauksiin?

Kirjoittelen aina silloin, kun siltä tuntuu, joten postaustahti vaihtelee todella paljon. Haluaisin olla aktiivinen ja kirjoittaa noin joka toinen päivä, mutta silti olen aina kirjoitellut niin usein/harvoin, kuin olen halunnut. Tämän vuoksi ei ole ollut vaikeuksia keksiä, mistä kirjoittaa postauksissa. Usein kirjoittelen, jos olen tehnyt jotakin erikoista tai käynyt jossakin, normaalista arkipäivästä, jostakin kuvasta jonka löydän kamerastani tai ihan vaan ajatuksistani.

4. Mikä on seuraava kohde, mihin aiot matkustaa?

Varmasti kaikki läheiseni tietävät, että minua ei vaivaa krooninen matkakuume. Tämän puolesta puhuu muun muassa se, että en ole koskaan matkustanut lentokoneessa, joten lähellä kotimaata on pysytty. Tiedän kuitenkin haluavani joskus nauttia sekä aurinko- että kaupunkilomasta. On varmasti upeaa loikoilla rannalla aurinkotuolissa, kiertää paikallisia kojuja, nauttia raikkaista smoothieista ja levätä hotellissa. Haluan myös joskus päästä käymään jossakin isossa kaupungissa, jossa on lähettyvillä paljon nähtävyyksiä ja hyviä shoppailupaikkoja. Tiedän myös, että haluan tehdä nämä matkat yhdessä poikaystäväni kanssa, joten ehkä vielä jonakin päivänä.
5. Sinun sisustuksesi kulmakivet?

Sisustuksessa pidän puisista pinnoista, sekä erityisesti valkoisen ja puunvärin yhdistelmästä. Tyyliltään eniten viehättää maalaisromanttinen, mutta ei kuitenkaan liikaa pitsiä ja härpäkettä. Kodin pitää huokua lämpöä ja avaruutta, selkeät linjat, mutta ei liian pelkistettyä. En tiedä puhunko itseni täysin pussiin, mutta ei kai nämä äsken mainitsemani seikat nyt kokonaan toisiaan pois sulje.

6. Mikä on kamalin heräteostos, minkä olet tehnyt?

Tämä on paha, sillä mun ei tule osteltua hirveemmin heräteostoksia. Toki ainahan nyt jotakin sellaista tulee osteltua, minkä löytää vielä vuosienkin päästä kaapista käyttämättömänä, mutta usein myyn ne kirpparilla tai annan jollekin. Nyt täytyy sanoa, että en keksi tähän mitään.

7. Paljonko käytät kuukaudessa rahaa kosmetiikkaan?

En ole ikinä seurannut rahan kulutusta kosmetiikan osalta. Se on kuitenkin sellainen osa-alue, johon ei tule hirveästi rahaa pistettyä, sillä tuntuu välillä turhalta maksaa varsinkin meikeistä hirveitä summia. Toisaalta olen myös huomannut, että oikeasti hieman hintavammat ja laadukkaat tuotteet ovat parempia kuin monet halppistuotteet. Haluaisin myös panostaa siihen enemmän, koska olen ruvennut tykkäämään meikkaamisesta sekä myös oman haastavan ihoni takia olisi hyvä petrata. Tällä hetkellä ostan oikeastaan vain välttämättömät jutut, jotta koko kehon iho pysyy edes jotenkin elävien kirjoissa.8. Seuraatko muotia vai haluatko poiketa massasta?

Seuraan muotia jonkin verran eli ainakin tiedän suunnilleen, mikä on milläkin hetkellä muodissa, mutta se on sitten eri asia pukeudunko itse sen mukaan. En ole koskaan pukeutunut mitenkään erottuvasti, vaan ennemminkin melko tylsästi turvallisten rajojen sisäpuolella. Välillä voin leikitellä väreillä, mutta kuviot saattavat olla jo liikaa...tässä tämä luonteeni taas nähdään. Toki kesäisin saatan innostua enemmän.

9. Mistä haaveilet juuri nyt?

Kesästä. Siitä, että saan tehdä töitä alalla, josta olen haaveillut koko ikäni. Asua maalla ja ottaa aurinkoa omalla takapihalla juuri sellaisessa varustuksessa kuin haluan. Viettää aikaa poikaystäväni kanssa enemmän sekä nauttia kesäilloista ja rauhasta. Haaveilen monesta muustakin, sillä elämässä on oltava haaveita.

10. Minkälaisia blogeja luet?

Enimmäkseen luen tuttujen blogeja, joista monet kuuluvat lifestyle -kategoriaan. Lukulistallani on myös paljon enemmän tai vähemmän tunnettuja treeniblogeja, joista saan paljon motivaatiota ja ideoita. En halua lukea blogeja, joissa postaukset ovat kilometrin mittaisia tai postaukset ovat toinen toistaan ikävämpään sävyyn kirjoitettuja.

11. Missä haluaisit nähdä itsesi viiden vuoden kuluttua?


Haluaisin tehdä töitä vakkarityösuhteessa ja mahdollisesti kehittää itseäni tällä osa-alueella. Haluaisin sanoa poikaystävääni mieheksi, asua yhteisessä kodissa mahdollisesti lapsen ja yhden tai kahden koiran kanssa, elää liikunnallista elämää ja olla kiitollinen siitä, mitä on. Apua viisi vuottahan on lyhyt aika, vaikka äsken se tuntui jo pitkältä, kun ajattelin silloin olevan 2020 vuosi. Haluan elää nyt päivä kerrallaan, koska oikeasti viiden vuoden päästä elämäni voi tosiaankin olla aivan erilaista. Mutta tottakai siis toivon, että mulla on samat rakkaat ihmiset ympärillä edelleen ja olen onnellinen nainen!
Olen nyt ehkä vähän tylsä, mutta en jaksa haastaa 11 ihmistä. Kuka vaan saa tehdä ja linkkaathan mulle, jos innostut vastaamaan! :)

1. Mikä oli lapsena unelma-ammattisi? Onko unelma muuttunut?
2. Haluaisitko punaisen tuvan ja perunamaan vai kattohuoneiston kaupungista?
3. Miten kuvailisit tyyliäsi?
4. Näätkö itsesi eläkepäivinä auringon alla etelän lämmössä vai kiikkustuolissa neulomassa sukkia lastenlapsille?
5. Jos voittaisit lotossa huomattavan summan, mihin käyttäisit rahat?
6. Mikä on lähellä sydäntäsi?
7. Viihdytkö mieluummin yksin vai hälinän keskellä?
8. Oletko tarkka ulkonäöstäsi?
9. Mihin kiinnität huomiosi ensimmäisenä ihmisessä?
10. Mikä saa sinut nauramaan?
11. Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi?

6 kommenttia:

 1. Tosi hyviä vastauksia - kiva, kun toteutit haasteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hyviä kysymyksiä ;) Sai omatkin ajatukset liikkeelle...

   Poista
 2. Olipa hyviä vastauksia.:) Tuo viimeinen vastauskin oli niin hyvin vastattu; tosiaan, 5 vuotta kuulostaa lyhyeltä ajalta, mutta oikeasti siinä ajassa saattaa elämä muuttua aivan täysin.:) Nytkin kun ajattelee viisi vuotta taakse päin, niin kyllähän vain oli moni asia toisin. Ja kuitenkin mennään päivä kerralla eteen päin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Noin sen just tajuaa, kun miettii aikaa taaksepäin :) Täytyypä mennä heti lukeen sun vastaukset :>

   Poista
 3. Teen tämän haasteen lähipäivinä, tattista! Tää oli kiva:)

  VastaaPoista
 4. Siellä olisi vastaukset haasteeseen!:) > http://onniarkinen.blogspot.fi/2015/03/liebster-awards-haaste.html

  VastaaPoista

Kiitos palautteestasi!