torstai 3. syyskuuta 2015

Sydämen ultraäänitutkimus

Moikka moi pitkästä aikaa! :) Tämä likka on viimeisen kahden kuukauden aikana paiskinut töitä ja käynyt salilla...niin ja pari kertaa mökkeilemässä ystävien kanssa. Enkä ajatellut nyt tässä kirjoittaa jokaisesta kuluneesta viikosta sen enempää, vaan jos sais taas kirjoitettua elämästä vähän enempi reaaliajassa. Jos nyt kuitenkin hetkeksi palaan viime viikkoon...
Tämän näköisenä tulee siis oltua arkipäivät ja kotona on ihana vaihtaa aina pieruverkkarit päälle ja heivata korut sinne...pöydälle odottamaan seuraavaa aamua. :D
Viime perjantaina mulla oli tosiaan Tampereella Kehräsaaressa sydämen ultraäänitutkimus. Mielestäni oon kertonut tästä asiasta täällä blogin puolella muutama vuosi sitten, mutta kerronpa nyt uudestaan.


Vuonna 2011 syksyllä (jos muistan oikein) lääkäri kuuli mun sydämestä pienoisen sivuäänen lukion lääkärintarkastuksessa. Tätä ennen kukaan muu ei ole mitään sivuääntä huomannut, joten ei tiedetä onko se siellä aina ollut vai vasta nyt iän myötä ilmennyt. Lääkäri kyllä sanoi silloin, että se on niin vaimea ääni, ettei sitä välttämättä kaikki edes huomaisi. Hän kuitenkin päätti pistää mut varmuudeks silloin sydämen ultraäänitutkimukseen, jotta selviäisi mistä sivuääni voisi johtua. Kävinkin sitten tutkimuksissa, EKG:ssä ja verikokeissa. Kaikki oli muuten ihan kunnossa ja arvot olivat hyviä, mutta ultrassa mun sydämestä löytyi pieni läppävika. Tarkemmin sanottuna hiippaläpän vuoto eli joku läppä sydämessä päästää verta vähän takaisin vasempaan eteiseen, ja osa jatkaa matkaansa eteenpäin niin kuin pitääkin...tämän enempää en ikinä muista ulkoa. :D No joka tapauksessa lääkäri kertoi vuodon olevan vähäistä, eikä se vaikuttaisi mitenkään mun elämään. Kuitenkin hän määräsi kontrollikäynnin kolmen vuoden päähän ja nyt oli sen aika.

Nyt perjantaina siis ultrattiin sydän uudestaan ja vuoto oli ennallaan. Lääkäri määräsi, että viiden vuoden välein on hyvä käydä tarkistuttamassa tilanne. Hän epäili, että läppävika tulee tuskin muuttumaan vuosiin, mutta ikinä ei tiedä, jos jotakin tapahtuu. Saan elää aivan normaalia elämää, treenata niin paljon kuin haluan, jos vaan jaksan ja antaa mennä täysillä kaikin puolin. Mun pitää vaan seurata tietyin väliajoin verenpainetta, koska mitä alhaisempi verenpaine, sitä vähemmän se rasittaa sydäntä ja tällä hetkellä mun verenpaineet on alhaiset. Myös suun terveydestä tulee pitää hyvää huolta, koska suun kautta kaikki bakteerit verenkiertoon kulkeutuu paljon helpommin, ja tulehdus iskee huomattavasti herkemmin tuollaiseen 'vioittuneeseen' kohtaan. Eli kunhan käy vaan hammaslääkärissä säännöllisin väliajoin, niin nou hätä. Lisäksi kipeenä ei saisi treenata, kuten ei kukaan muukaan, mutta vielä helpommin voi tulla jokin tulehdus ym ja lisäksi infektiot tulee hoitaa hyvin. No, ehkä mä osaan käyttää maalaisjärkeä ja kuunnella itseäni, etten rasita suotta, jos on heikko olo, vaan annan itselleni armoa. Kaikki lukijatkin siellä ruudun toisellakin puolella vosivat muistaa tämän, eihän se nyt kenellekään ole hyväksi treenata puolikuntoisena. :)

Sainpas kuulostamaan itseni sairaalta ja tilanteen vakavammalta, kuin se todellisuudessa on. Olen aivan elämäni kunnossa! :) Mitä nyt lääkäri kertoi, että saattaa tulla pieniä rytmihäiriöitä eli tuntuu kuin sydän jättäisi lyömättä tai että sydän pyörähtäisi vähän niinkuin ympäri. Kuulemma täysin vaaratonta tässä tilanteessa, koska se johtuu eteiskammion laajentumisesta tai jostakin sellaisesta eli eihän mun tartte huolestua mistään! :D On kuitenkin hyvä tietää, että mulla on tälläinen kauneusvirhe, jotta on helpompi toimia, jos jotakin tulee :)


Sitten asiasta toiseen! Ostin samalla reissulla uuden tietokoneen, kun edellisen päälle kaadoin keväällä täyden mukillisen teetä. Kyllä vain ärsytti silloin, kun kone oli vain muutaman kuukauden vanha ja nyt sain vasta aikaseks ostettua uuden. No onpa nyt tämäkin hommattu, enkä kyllä syö/juo koneen ääressä. Tällaisella siis kirjoittelen postauksia tästä lähtien! ;)

1 kommentti:

  1. Hui kauhee mä säikähdin tota otsikkoa!! :O Onneksi voit elää ihan normaalisti, eikä vaikuta sen suuremmin <3

    VastaaPoista

Kiitos palautteestasi!