keskiviikko 20. tammikuuta 2016

täti hommia ja lääkäriä

Eilen lähdin ajelemaan Ylöjärvelle mun veljen perheen luokse käymään. Olin illan lapsosten kanssa, sillä äiti ja isi lähti elokuviin. Tein hedelmälautaset molemmille muksuille, syötiin vanukkaat, kerättiin lelut lastenhuoneen lattialta, rakenneltiin olkkarissa duplo-legoilla talo, jossa oli tyttöjen ja poikien huone, käytiin pissalla ja hammaspyykillä, luettiin iltasatu ja ruvettiin kuorsaamaan alle vartissa (täti jäi kyllä vielä hereille). Eikä me ehditty yhtään ikävöimäänkään, kun ilta meni niin nopeasti ja väsy painoi silmiä.


Aikaisin aamulla mun veli lähti töihin ja hetken päästä käly alkoi herättelemään lapsia, sillä hänellä alkoi koulu kahdeksalta ja lapset täytyi ehtiä vielä ennen sitä viemään päiväkotiin. Täytyy kyllä nostaa hattua perheellisille, sillä aikamoinen rumba on saada tuo koko paletti pyörimään. Siihen vielä lisäksi nämä paukkupakkaset kruunaamaan tilanteen!

Itse makoilin patjalla lasten huoneessa ja kuuntelin lapsosten höpinöitä. Mua rupesi oikein naurattamaan, kun Helmi on tainnut tulla meidän sukuun aamuheräämisen suhteen. Akseli heräsi reippaasti, kun kävi pari kertaa huoneessa herättelemässä. Neiti taas ei olisi jaksanut millään nousta, peitto täytyi saada takaisin päälle, valot kiinni, ei pueta, on nälkä....ihan kuin minä! Kyllähän sen tuosta ylemmästä kuvastakin näkee kuinka pirteänä olen. Aksukin muisti aamulla kysyä, että miten teiän treffit meni ja oliko kivaa...onhan ne nyt aivan ihania höpönassuja! :)

Kyllä sitä taas osaa nauttia tästä omasta vapaasta ajasta, ehtiihän sitä vielä kokemaan tuon hullun myllyn..ei vaiskaan ;) 


Innostuin tässä väsäämään yhtenä iltana itselleni nurinpäin tehdyn ranskanletin ja eilen tein vähän kiharoita. Kivaa vaihtelua perus arkeen ja ponnareihin!


Tänään aamulla mulla oli sitten se ihotautilääkäri Koskiklinikalla Tampereella. On tämä niin kätevää nykyaikana, kun ajanvarauksen saa tehtyä itse netissä ja kännykkään tulee muistutus varauksesta sinä ajankohtana, kun sen on itse valinnut. Lisäksi varttia ennen vastaanottoa tulee tekstiviesti, johon vastaamalla voi ilmoittautua mobiilisti saavuttuaan lääkäriasemalle. Tämän jälkeen tulee viesti, jossa lukee paikka, jossa sinut otetaan vastaan. Todella kätevää!

Pääsin siis heti sisään, kun olin löytänyt oikean huoneen. Lääkäri oli todella asiantunteva ja mukava. Hän kertoi aknen eri hoitovaiheista ja kyseli hieman taustatietoja. Koneelta hän kuitenkin näki, että olen käynyt samasta ongelmasta vastaanotolla vuonna 2010. Päädyimme 3 kk:n antibioottikuuriin, jonka yhteydessä käytetään voidetta ulkoisesti ongelmakohtiin. Sain myös reseptin antibioottikuurin jälkeiseen antibioottipohjaiseen voiteeseen, joka on taas eri kuin nyt aluksi käytettävä. Näin saadaan jatkettua hoitoa vielä kuurin jälkeenkin, mutta lievempänä. Toivotaan, että tämä nyt auttaisi, niin kuin viime kerralla, eikä tulisi takaisin. Ihmisillä, joilla on taipumusta akneen vielä näin myöhemmälläkin iällä, niin se saattaa tulla uudestaan, vaikka tulehdus lähtisikin antibiootilla hetkeksi pois. Vielä on olemassa tästä kovempi hoitomuoto, johon turvaudun sitten, jos tästä ei ole apua. Nyt on kuitenkin helpottunut olo, kun sai avun ja mahdollisesti naamakin alkaa paranemaan pikkuhiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!